Klara Hammerth | Fräsch
21916
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21916,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fräsch

Mönsterformgivning av tandborstförpackning

Fräsch

 

Jag och fem kurskamrater skapade Fräsch, ett tandborstvarumärke som vill rädda världen. Jag och Annika Andersson ansvarade för mönsterformgivningen av förpackningarna.

 

Varje år hamnar 5-13 ton plast i haven, och produktionen av plast ökar för varje år som går. Årligen används mer än 3,6 miljarder plasttandborstar, varav en stor del av dem hamnar i våra hav. Fräsch arbetar utefter tänket att alla kan göra något, och ett första steg är att välja en tandborste som till skillnad från andra tandborstar på marknaden är ekologisk och helt fri från plast, både produkten och förpackningen.

 

Förpackningen viks ihop och därmed behövs inget lim och för konsumenten är det enkelt att öppna förpackningen, veckla ut den och slänga i pappersåtervinningen.

 

Brief: Att utmana det konventionella

Vi valde att utmana det konventionella genom att ta fram en tandbortförpackning. Dessa förpackningar består idag av plast eller en kombination av papper och plast. Vi tog också fram färgsprakande mönster som bryter mot normen hur en ekologisk produkt ser ut.

 

Utförande

Projekt i kursen Förpackningdesign och produktion.

 

Projektgrupp

Hanna Gråd, Caroline Björndahl, Annika Andersson, Emma Karlsson och Camilla Falck.