Klara Hammerth | Honung, etikett
22096
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22096,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Honung, etikett

Logotyp för fiktiva Arbelunda Honung

Honung, etikett

 

 

Honungen från Öland smakar sommar och det ville jag skulle speglas i logotypen. Etiketten är tänkt att vara transparent för att låta honungen lysa igenom och få en fin kontrast mellan den gyllengula honungen och den mörkblå texten. För växterna har jag hämtat inspiration från gamla folkmönster för att sedan bryta av med ett enklare honungsbi som ska se ut att vara ritad i en och samma linje. Jag har sedan valt ett rakt teckensnitt för att det ska kännas mer modernt och för att det ska stå ut mot de runda formerna på växterna och honungsbiet.

 

Honung är dock inte alltid gyllengul. Mot hösten får den en mustigare och mörkare nyans genom att bina samlar nektar från ljungbäddar. Den mörkblå färgen kan då vara svår att läsa genom en helt transparent etikett.

 

Det finns två lösningar på detta. I den första lösningen görs två etiketter, en med en mörkblå text för ljusare sommarhonung och en vit text för den mörkare hösthonungen. I den andra lösningen görs endast en etikett och den transparenta bakgrunden byts ut, exempelvis mot en mörkblå och låter texten stå som vit. Etiketten kommer då fungera för alla nyanser honungen kan ta.