Klara Hammerth | Let’s Talk
21825
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21825,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Let’s Talk

Illustratör för fiktiv språktidning

Let’s Talk

 

 

Let’s Talk är ett språkmagasin riktat till en vetgirig målgrupp som vill lära sig mer om språk i alla dess former.

 

Arbetet inleddes med att ta fram moodboard för toalitet i tidningen både gällande, färg, teckensnitt, text och illustration så att vi alla arbetade i samma riktning. Värdeord jag arbetade efter gällande illustrationerna var lekfullt och färgsprakande. Här visas ett urval från tidningen.

 

Detta nummer handlar bland annat om dialekter, bortglömda och märkliga uttryck och en snabbdykning i språkets historia. Tidningen är tänkt att säljas i affärer och även att finnas på tåg eftersom den bland annat innehåller en sektion om dialekter som kan vara roligt att läsa när en far genom Sverige.

 

Magasinet skapades som del i kursen Tidskriftdesign och produktion av mig och fem kurskamrater. Vi kom tillsammans fram till idé och koncept och delade sedan upp oss i olika roller. Min roll i arbetet var illustratör.

 

 

Tidningen som helhet finns att läsa här:

https://issuu.com/hannagrad/docs/letstalk_issuu

 

Utförande

Som del i kursen Tidskriftdesign och Produktion.

 

Projektgrupp

Samuel Öfverstedt, Annika Andersson, Hanna Gråd, Caroline Björndahl, Emma Karlsson.